Møre Electric Group AS

Møre Electric Group AS är huvudbolag i en koncern inriktad mot produktion av produkter för elmarknaden.

Ett av dotterbolagen är svenska KL Industri, som är beläget i Finspång. Företaget arbetar mot den nordiska marknaden. Företagets huvudprodukter är nätstationer för kraftverk och industri. De producerar dessa stationer i både plåt och betong och erbjuder såväl inomhusbetjänade som utomhusbetjänade nätstationer. De producerar dessutom mobila nätstationer och satellitstationer.

KL Industris systerbolag Møre Trafo är beläget Norge. Företagets kärnområde är transformatorer och transformatorstationer och även de inriktar sig på den skandinaviska marknaden. Møre Trafo är marknadsledande i Norge gällande produktion av distributionstransformatorer och erbjuder paketlösningar baserade på kundens behov. Företaget vill vara är en tillverkare som syftar till att leverera ”mer av det som räknas” till marknaden för att säkerställa en jämn och stabil strömförsörjning.

Tillsammans bildar KL Industri och Møre Trafo en stark enhet när det gäller produktion av viktiga komponenter inom elförsörjningen i Norden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *