Att välja rätt webbyrå

Driver du företag och är i behov av en ny hemsida finns det ett flertal olika webbyråer att använda sig av. För att hitta rätt byrå för arbetet finns det några frågor att få svar på.

Kommer du att stå som ägare till domännamn och webbhotell? Vissa byråer sätter upp sig själva som ägare för allt de producerar. På så sätt låser de fast kunden på ett sätt som inte är seriöst och önskvärt som kund.

Arbetar de med bindningstid? Boka aldrig upp dig på avtal med någon leverantör. Det finns många seriösa aktörer som enbart tar betalt för det arbete de utför och låter vara kunden fri att vända sig till vem som helst.

Vilket publiceringsverktyg arbetar de i? Anlita enbart företag som arbetar med vanliga publiceringsverktyg såsom exempelvis WordPress. Företag med egenutvecklade system gör att det för dig som kund gör det omöjligt att enkelt byta till en annan leverantör i framtiden.

Får du tillgång till allt? Se till att du får alla inloggningsuppgifter och andra uppgifter som krävs för att du enkelt ska kunna arbeta med webbplatsen själv om du önskar. De flesta system gör det enkelt att uppdatera innehåll själv.

Får du en unik design på din webbplats? Om webbproducenten arbetar med färdiga mallar de ändrar i eller om de tar fram en unik design till din webbplats kan vara en avgörande faktor för hur du ska välja.

Hur ligger priset? Se alltid till att ta in pris från fler byråer, för att kunna fatta bästa beslut. Se sedan till att jämföra mer än bara priset rakt av, utan ta ovanstående punkter i beaktning tillsammans med det intryck som webbyrån ger som helhet när det gäller både kontakt och tidigare arbeten.

Detta var några delar du ska tänka på när du väljer webbyrå för din kommande hemsida. Hoppas det kan komma till nytta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *