Uthyrning av maskiner

De flesta byggföretag väljer att enbart köpa in och äga de viktigaste handverktygen som personalen använder. När det gäller många maskiner väljer de att i stället hyra in dessa av företag som enbart arbetar med uthyrning av maskiner, när byggprojekten kräver det. Det finns flera fördelar för byggföretagen att inte äga maskinerna själv. Dels slipper de stora investeringskostnader för maskiner som inte används hela tiden. Dels sparar de mycket lagerutrymme och även arbetstid när det gäller service och underhåll.

Borrmaskiner, kapverktyg och slipmaskiner är några av de mindre maskinerna som enkelt går att hyra. Likaså gäller med större utrustning som skylift, manskapsbod, packmaskin och betongblandare.

Om du som företag eller privatperson ska hyra maskin och väljer mellan flera olika företag bör du vända dig till ett som är medlem i Hyreskedjan, som är en rikstäckande branschförening för uthyrningsföretag i Sverige. Då säkerställer du att krav gällande service och försäkringar uppfylls på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *